Літературній студії «87» виповнилось 8 років (фото)

В рамках святкування 8-ої річниці від дня створення літстудії «87» у книгарні «Є» відбулися літературні читання. Свій день народження студійці відсвяткували традиційно зачитуючи поезію. Єдиною умовою для студійців було те, що кожен з 87-их мав виступити зі своїми давніми віршами, які «покрилися пилом» чи частково забулися.

 Літературна студія «87» - це творча формація, заснована 1 квітня у 2008 році. Засновник якої Юрій Завадський. З цього часу в Тернополі молоді поети знали, де знайти прихисток. Студійці плідно працювали, і вже згодом на світ з’явилася серія книг: «Покоління 87» та «Антологія 87».

В роки існування студії, її учасники здобували численні перемоги у різноманітних конкурсах, брали участь та перемагали на літературних слемах, проводили перфоманси та відкриті читання.

У 2013 році студія офіційно припинила свою діяльність, проте дехто з колишніх студійців продовжує писати і видавати свої збірки. Інші навпаки згадують ці часи з посмішкою, і запевняють, що це були кращі роки їхнього життя.

Вчора студійців знову об’єднала спрага до поезії. На жаль, не всі змогли приїхати до Тернополя на святкування, але більшість літераторів завітали до книгарні. Поділилися своїми спогадами прийшли: Світлана Андріїшин, Юрій Матевощук, Роман Воробйов, Юрій Завадський, Юлія Бабак, Тетяна Колеснік, Руслан Бондарук, Юрій Вітяк, Мар’яна Судова, Ірина Розвадовська, Сашко Бугаєнко, а також Оксана Колісник, яка читала вірші свого брата Василя Колісника. Кого не було поруч, студійці згадували теплими та приємними словами, і зачитували їхню поезію.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео