"Чисте повітр'я - запорука здоров'я"-головний вислів збаражців (фото)

Сьогодні, у своїй соціальній мережі facebook мер Збаража Роман Полікровський звернувся до громадян із проханням очистити свої міста від мусору. 

Дуже важлива інформація для тих, хто хоче жити в кращих умовах, кращому місті, в кращій Україні!!! Я переконаний, що таких більшість... Хочу, щоб кожен, з нас - людей, яким не байдуже, в яких умовах ми завтра житимемо, ставали активістами і практиками позитивних змін. (Прошу дочитати пост до кінця!!!).
Постараюсь тезово: 
1. Зміни залежать від кожного із нас! Кожен із нас може змінювати цю частинку країни, в якій ми живемо, адже ми повинні стати найкращими кожен на своєму робочому місці (незалежно чи ти президент, вчитель, водій маршрутки чи прибиральник). Стань найкращим!
2. Чим більше людей будуть творити зміни - тим швидше ми змінимо своє місто, свою країну, зрештою, самих себе. Долучайся до змін і ти отримаєш від цього колосальне задоволення!
3. Не нарікай і не стогни, подумай, чим ти можеш зарадити ситуації! Якщо тобі під силу чимось допомогти - Допоможи!
4. Не критикуй, якщо ти не знаєш, як зробити краще! Якщо знаєш - зроби, або допоможи зробити, тим хто робить! Будь з тими, хто робить!!!
5. Не кричи - "Вфсьо пропало!" - нічого не пропало, доки є люди, які роблять все, що можуть, щоб було краще! Долучись до тих людей! 
6. Якщо не можеш допомогти - не заважай! Часто, це також допомога!
7. Вір у краще! Воно обов'язково прийде до тих, хто вірить і все для того робить! (Перевірено).

А тепер до практики. Щоденно збаражани приносять листи з проханнями освітлити вулицю, відремонтувати дорогу, прибрати стихійне сміттєзвалище, облаштувати дитячий майданчик і т.п. Приходять, бо напевно вірять в те, що ми це виконаємо. В силу можливості і фінансів ми це виконуємо, але дуже важливо, щоб люди не стояли осторонь. Протягом тижня ми проінспектували багато вулиць міста, де виявили безліч стихійних сміттєзвалищ і практично всі проінспектовані вулиці завалені піском, щебенем, відсівом, камінням а також будівельним сміттям. Все це люди складають на проїжджій частині. Враховуючи те, що ми плануємо грейдерувати вулиці і ремонтувати їх в білому варіанті, всі ці захаращення просто унеможливлюють це робити, а також заважають встановлювати ліхтарі освітлення. Тому, ми вирішили, що ремонт вулиць чи освітлення буде проводитись тільки на повністю прибраних вулицях. Також щодо стихійних сміттєзвалищ - їх нам створюють не чиновники з Києва, не приїжджі з інших міст, це нам не падає з космосу і тим більше в цьому не винні москалі - це, на жаль, результат діяльності нас самих. Тому, згідно з Правилами благоустрою, кожне підприємство, магазин, чи приватна особа повинні укласти угоду з комунальним підприємством на вивіз сміття. Також прошу долучитись до прибирання цих стихійних сміттєзвалищ і саме головне - станьте контролером території, де ви живете (зупиніть того, хто викидає сміття, повідомте поліцію чи МКП)! Дуже активні, можуть подати в міську раду заяву і ми включимо вас в Добровільну народну дружину (декілька активістів це зробили), яка буде допомагати нам не допускати порушень благоустрою а також фіксувати ці порушення. (При нагоді, дякую жителям вулиці Прашка, які активно патрулюють вулиці від порушників ПДР і ще, вони прибрали свою вулицю, також вдячний жителям вул. Острозького, які також прибрали з вулиці всі будматеріали, жителям вул. Івасюка бічна, які патрулюють стихійне сміттєзвалище від порушників, жителям будинку по вул. Грушевського, 66 за благоустрій, а також іншим активним вулицям). Тому, друзі, долучайтесь до загальноміських толок, які будуть проходити на кладовищах, в лісі (в районі 1 травня), біля стадіону 1 школи, а також не чекайте загальноміських, а організовуйте локальні толоки біля своїх будинків, на своїх вулицях і саме головне приберіть біля свого будинку будматеріали і сміття - так, ми разом змінимо наше місто і не будемо нарікати, критикувати чи кричати "вфсьо пропало"! Ми це зробимо не для туристів, високопосадовців чи до свят - ми це зробимо заради себе, своїх дітей і заради свого міста! P.S. Дякую усім, хто дочитав цей довжелезний пост, а усім, хто організує толоку буде повна допомога від комунального підприємства технікою і вивозом назбираного сміття! P.P.S. Для наглядності публікую дуже неприглядні фото, але можливо це спонукає нас до дій!!!

Вибір читачів за тиждень

Відео