Батареї тернополян перестануть гріти

Опалювальний сезон у Тернополі завершать сьогодні, 4 квітня. Відключать тепло як у житлових будинках, так і в бюджетних установах, повідомив заступник міського голови Владислав Стемковський.

- За показниками Гідрометцентру середньодобові температури на найближчі дні сягають більше +8 градусів тепла , - говорить він. – Тому сьогодні опалення відключимо.

До наступного сезону триватимуть роботи модернізації внутрішніх мереж опалювальної системи, додав Власдислав Стемковський. Також діятимуть державні програми щодо компенсації встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинках.

- Індивідуальні пункти – це пристрої в будинку, які розподіляють тепло з теплової мережі до системи опалення, вентиляції або гарячого водопостачання. У моїх родичів, які живуть в будинку на Лук’яновича, 1,  встановили такий котел, - розповідає тернополянка Ольга Савчишин. - Хоч повної автономії нема, але  мешканці самостійно ставлять температурний режим і платять тільки за те, що напалили. Також люди самі відкорегували час подачі тепла. До прикладу, в час пік - з 5:30 до 8:00 ранку та з 17:00 до 22:00 –подавалося більше тепла в помешкання. А от з централізованим опаленням маємо нелогічні температури в приміщенням. Коли на вулиці в квітні плюсова температура, батареї надто гарячі. А от взимку в мороз цього року вони могли тижнями бути ледь теплі.

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео