Працівника фіскальної служби спіймали на хабарі

Військовий прокурор Тернопільського гарнізону західної України Олександр Федчишин на брифінгу повідомив , що 1 квітня затримали чиновника із податкової та приватного юриста на отриманні хабара.

За словами прокурора, 12 лютого цього року військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 кримінального кодексу України та розпочала негласні слідчі дії, в результаті яких виявили факт вимагання та отримання неправомірної вигоди начальником відділу погашення боргу головного управління Державної фіскальної служби України у Тернопільській області та посередництво у цій справі приватного юриста.

Одна з компаній у Тернопільській області, яка заборгувала державі 700 тис. гривень за прискорення питань щодо прискорення процедури банкрутства повинна була сплатити чиновнику 20 тис. гривень.

1 квітня під час передачі грошей посередника та чиновника затримали. У суботу затриманим висунули обвинувачення за частиною 3 статті 368 кримінального кодексу України. 3 квітня обвинувачених взяли під варту з можливістю внесення застави, стосовно чиновника сума становить  80 тис. гривень та юриста – 68 тис. гривень.

Також було підготовлено клопотання стосовно відсторонення осіб від займаних посад. Слідчі дії тривають.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео