Степан Барна та Віктор Овчарук із заступником правильно садили ліс

Майже три гектари лісу за участю високопосадовців Тернопільщини створено в області

Є в в Скалатському лісництві урочище ім. Зеновія Добеньки. Так от, минулої суботи сюди прибуло понад півсотні представників Тернопільської облдержадміністрації та обласної ради на чолі з їхніми керівниками та заступниками.

Як повідомили «ТЕРЕН» у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, наставниками з правильного садіння лісів були представники цього управління – т.в.о начальника Олег Яремко, заступник начальника Ігор Гуменюк, головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Надія Козацька, директор ДП «Тернопільське лісове господарство» Орест Ходинь, головний лісничий Олег Кільчицький та працівники Скалатського лісництва.

- Ця посадка фактично є завершальною, - сказав Олег Яремко. – Практично всі державні підприємства впоралися з поставленим завданням – весняною посадкою лісів на Тернопільщині. Залишилися ще ділянки, під посів жолудя дуба звичайного. А для цього потрібно, аби ґрунт добре прогрівся, тоді й схожість буде гарна. Всього ж цьогоріч плануємо створити 600 гектарів лісів, - резюмував т.в.о начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

   Як кажуть у прес-службі управління, «весняна прохолода лише додавала азарту, тож усі хутко взялися за лопати й відра з однорічними дубками й отримавши інструктаж із правильного садіння найціннішої лісової породи від лісівників, розбилися на пари і взялися до праці. А працювати було де – ділянка, виділена під посадку охопила майже три гектари. Плідно попрацювавши, зробили перерву на смачний лісовий чай, а трішки перепочивши, знову взялися до роботи».

- Ліси – легені планети, - зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна. – Тому щороку проходить Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка має на меті привернути увагу кожного до проблеми відтворення лісів, а також – розвитку лісового господарства. Приємно, що участь в акції взяли представники обласної державної адміністрацій, ради. Кожен зробив свій внесок у розвиток лісового господарства Тернопільщини.

- Переконаний, що після робочого тижня усі наші працівники отримали велике задоволення. Адже долучилися до дуже благородної справи – примноження лісових багатств Тернопілля, - зазначив Віктор Овчарук.

     Ось так майже за три години на території Скалатського лісництва шляхом лісовідновлення створили лісові культури дуба звичайного на площі 2,8 гектара. Витратили для цього понад 5 тисяч дубових сіянців. Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» водинадцяте пройшла на Тернопільщині, показавши, що суспільство все більше прагне долучатися до озеленення свого краю.

Орест Сарматський

Фото – Володимир Явнич 

Вибір читачів за тиждень

Відео