28-річній тернополянці зняття прокляття обійшлося у 60 тисяч гривень

Аби позбутися родинного прокляття, 28-річна тернополянка віддала шахрайці усі золоті прикраси та гроші. Зняття поробів обійшлося потерпілій у понад 60 тисяч гривень.

4 квітня післяобідньої пори жінка з малюком гуляла поблизу будинку. Дорогою її перестріла невідома жінка.  Вона запитала у молодиці як потрапити до майстерні з ремонту одягу. Та показала напрямок. Слово за слово – зав’язалася розмова. Незнайомка почала залякувати потерпілу, що на її родині лежить старе прокляття, через яке померла бабуся, хворіють її діти та батько. Та найбільше налякало потерпілу повідомлення  що через пороби на грошах, які вона нещодавно отримала, смертельно захворіє молодша дитина. Зловмисниці  настільки професійно вдалося заморочити голову молодій жінці, що остання була готова піти на все, аби допомогти рідним.

Пройдисвітка цього тільки й чекала, запевнила тернополянку, що допоможе їй. В цей час до них підійшла нібито випадкова перехожа, яка підіграла зловмисниці – стала дякувати їй за нещодавній порятунок сина від нещастя.

Далі все відбувалося за звичним шахрайським сценарієм. Ворожка пообіцяла тернополянці «відвести» прокляття від її родини шляхом здійснення особливого обряду. А для того, щоб ритуал вдався, вона повинна принести з дому усі гроші та золоті вироби. Жертва афери побігла до квартири та винесла у сумці 150 євро, 130 польських злотих, 700 гривень та 16 ювелірних прикрас. Жінка чекала її на лавці у дворі. Наказала піти зламати дві гілки з дерева. Потерпіла залишила сумку поряд з шахрайкою та рушила до насаджень у дворі. Вже біля дерева схаменулася та згадала про гроші та прикраси. Але ані сумки, ані незнайомки на лавці не застала. Кинулася телефонувати в поліцію.

За  фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці розшукують лиходійку.

Насправді такі злочини легше попередити, ніж розкрити, тому поліцейські застерігають: не будьте надто довірливими. Навряд чи невідома особа, яку ви зустрінете на вулиці, допоможе вам вирішити родинні проблеми, покращити здоров’я чи зняти прокляття. Шахраї добрі психологи. Найчастіше у їхні тенета потрапляють жінки та  дівчата. Найкраще, не мати справу з незнайомцями, не заводити з ними розмов на вулиці, не дивитися в очі, не приставати на їх пропозиції. Уникайте подібних знайомств!

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео