Коли тернополяни зможуть отримати права власності на земельні ділянки під багатоквартиними будинками?

Для того, щоб вирішити питання передачі земельних ділянок у власність співвласникам багатоквартирних будинків ціла низка законів та підзаконних актів потребують змін. Проте, під час наради в Комітеті ВРУ з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства обговорювали законопроект № 3576 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо земельних ділянок багатоквартирних будинків».

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Максим Малашкін зазначив:

- Аналіз чинного законодавства показав, що земельні ділянки під багатоквартирними будинками можуть бути передані безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку лише у разі внесення комплексних законодавчих змін до земельного законодавства. Зокрема, до Земельного кодексу України, Цивільного кодексу України, законів України «Про державний земельний кадастр», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Також він нагадав про те, що передача земельних ділянок передбачена Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, - повідомляють на «Урядовому порталі».

Постає питання у тому, як швидко будуть внесені комплексні законодавчі зміни до земельного законодавства.

Анна КРАВЕЦЬ

Вибір читачів за тиждень

Відео