Мрії тернополян про зміни міста

Пандусів, велосипедних доріжок та оновлених фасадів будинків не вистачає тернополянам у рідному місті. Про це свідчать петиції, які набрали вже більш ніж достатню кількість голосів і перебувають на розгляді міськради.

- У центрі міста на вул. Руській є будинок побуту “Роксолана“, фасад якого - “пам'ятник“ Радянському Союзу.  Пропоную зобов'язати власника приміщення провести ремонт фасаду цього будинку, - йдеться у петиції “Ремонт фасаду будинку побуту “Роксолана”.

Також підприємців і владу міста  закликають подбати про комфорт молодих мам та людей із особливими потребами. Тернополянка Вікторія Яцків пропонує зобов’язати торгові центри створити можливість під’їзду до других поверхів, а саме облаштувати пандусами або ліфтами. Також вона звертається до міської ради із закликом зробити пандуси у парку “Топільче”.

- Ось спробуйте з дитячим возиком заїхати на другий поверх торгових центрів “Подоляни“, “ЦУМ“, “Орнава“, - йдеться у петиції “Облаштування сходів у парк “Топільче“ та торгових центрів пандусами”. - У даних торгових центрах лише сходові клітки або підйомники сходинками. Ні ліфта, ні пандусу на другий поверх нема. А парк “Топільче” - сходи як зі сторони вул. Руської, так і зі сторони масиву Дружби, не об лаштовані пандусами.

Відповідь від міськради на ці петиції повинна бути не пізніше 12 і 13 квітня. Щодо ще одного звернення - про облаштування велосипедних доріжок, воно передбачало відповідь до 30 березня. Петицію “Велосипедні доріжки” оприлюднили ще 28 січня. Станом на 5 квітня її підписали 277 осіб з 250 необхідних.  Автор Оксана Рега пропонує хоча б зробити додаткову лінію дорожньої розмітки для велосипедистів.

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео