При спробі перетнути кордон затримали втікача із дільниці соціальної реабілітації

Майже тиждень тривали пошуки засудженого, який самовільно покинув дільницю соціальної реабілітації, що в селі Лосяч Борщівського району Тернопільської області. До оперативно-розшукових заходів були залучені поліцейські Борщівського відділення поліції та Копичинецької виправної колонії. Втікача вдалося затримати при спробі перетнути державний кордон.

Нагадаємо, що відсутність зловмисника виявили ввечері 27 березня при проведенні перевірки засуджених на дільниці соціальної реабілітації. Повідомлення про подію до борщівських поліцейських телефоном надійшло від чергового пенітенціарної установи, повідомляє «Досьє 102».

За словами заступника начальника Борщівського відділення поліції Івана Рибачка, утікач досконало володіє польською та німецькою мовою, що й допомогло йому невпізнаним дістатися кордону поблизу контрольно-пропускного пункту Чоп. Покинути Україну не вдалося. Порушника помітили прикордонники, які й затримали його до приїзду тернопільських правоохоронців.

Наразі утікач поміщений в ізолятор тимчасового тримання. До його кримінального доробку поліцейські додали злочин, передбачений статтею 393 ККУ – втеча з місця позбавлення волі або з-під варти, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі або арешту чи перебуває в попередньому ув’язненні. До терміну покарання, яке він мав відбувати, доплюсують ще від трьох до п’яти років.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео