Школяр з Тернопільщини має шанс отримати стипендію Президента України

Юний філолог з Тернопільської області переміг на Всеукраїнській олімпіаді з англійської мови

Одразу дві Всеукраїнські олімпіади - з англійської та з іспанської мов відбулися у Рівному.

Провело їх Міністерство освіти і науки України спільно з управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, повідомили «ТЕРЕН» у департаменті освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації.

Упродовж п’яти днів майже сотня юних знавців іноземних мов з усієї країни у напружених інтелектуальних змаганнях визначали найкращих.

«Знання вже не однієї, а декількох іноземних мов – це обов’язкова вимога сьогодення. Тому, дуже приємно, що наші старшокласники можуть  вільно та достойно спілкуватись з представниками інших країн», - зауважив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА  Григорій Таргонський.

     Учасники команд – найсильніші представники своїх областей. Конкурсні завдання для учасників олімпіади з англійської готували, безпосередньо, носії мови – представники американської урядової організації «Корпус Миру». Талановиту молодь привітали керівники області, члени  журі та батьки.

     «Переконаний, тут зібралися кращі з кращих, які довели – наша Україна має достойне майбутнє. Адже сьогоднішні учасники інтелектуального змагання – це майбутні дипломати, лікарі, педагоги, юристи, які у професійних якостях вийдуть на абсолютно новий рівень, бо володіють іноземними мовами», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук.

     За підсумками компетентного журі, семеро старшокласників стали абсолютними переможцями двох олімпіад.

     Серед знавців англійської мови першість вибороли Юрій Бондарчук із Тернопільщини, двоє школярів із Закарпаття,

школярки із Рівненської та Сумської областей. А іспанську найкраще знають Діана Ардельян із Запорізької області та Анна Швець – з Київської.

     Усі учасники, що здобули першість у фіналі Всеукраїнських олімпіад, мають можливість отримати додаткові бали до ЗНО та стипендію Президента України.

Орест Сарматський

Фото – Міністерство освіти та науки України

Вибір читачів за тиждень

Відео