Туристичний сезон-2016 відкриють у Збаражі (фото, відео)

Відкриття нового туристичного сезону на Тернопіллі цього року традиційно відбудеться у Збаражі, у парку біля замку.

Окрім того, у неділю, 8 травня, у райцентрі святкуватимуть також День міста, розповів «Терену» міський голова Збаража Роман Полікровський.

- Відкриття туристичного сезону уже стало традиційним святом на Тернопіллі, - каже він. – Ми вже звикли, що таке дійство відбувається саме у Збаражі. Коли ми поєднуємо це свято із Днем міста, то ці заходи один одного підсилюють. Вважаю, що цю традицію не варто змінювати. Все, що є хорошим, із часом стає кращим.  

Сценарій урочистостей організатори ще розробляють. Роман Полікровський каже, що на гостей чекатиме чимало сюрпризів: містечко народних ремесел, дитячі атракціони і спортивні майданчики. Окрім того, під час заходу усі учасники і гості молитимуться за Героїв «Небесної сотні» і загиблих у зоні АТО українських воїнів.

- У Збаражі дуже багато історико-архітектурних пам’яток, які поки що маловідомі серед туристів. Хоча наша фортифікаційна оборонна споруда належить до шедеврів замкового мистецтва Тернопільщини, - додає він. - Це - одночасно і палац, і фортеця. Він пережив не одну облогу і дійшов до наших днів неоціненною пам’яткою архітектури краю XVII століття. Побачити її варто усім!

Нагадаємо, Національний заповідник «Замки Тернопілля» є партнером Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2016». Тож у просторих залах Збаразького замку уже 19-20 травня відбуватимуться панельні дискусії форуму. У гості тоді чекатимуть десятки делегацій із іноземних консульств і посольств.

Віра ОЛЕСАНДРОВИЧ

Фото і відео - із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео