Випускники Тернопілля готуються до зовнішнього незалежного оцінювання

Реєстрація на основну сесію ЗНО тривала у період з 1 по 4 лютого 2016 року. На базі вищих навчальних закладів (ТНЕУ, ТНТУ ім. І. Пулюя) створені пункти реєстрації для випускників минулих років, учнів та студентів ПТНЗ, ВНЗ 1-2 р. а. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації.

Учні 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів реєструвалися за місцем навчання. В кожному ЗНЗ був призначений відповідальний за реєстрацію педагогічний працівник.

Протягом періоду з 5 по 18 березня зареєстровані учасники тестування мали можливість вносити зміни до своїх персональних даних, вибору навчальних предметів, вказувати особливі умови за станом здоров’я.

В області створені пункти тестування, на базі яких зареєстровані учасники складають тести з української мови і літератури, математики та історії України. Для дітей з особливими потребами в ПТ будуть створені умови, зокрема тестування на першому поверсі, використання збільшувальних приладів для читання. Учасників, яким потрібен сурдопереклад, не зареєстровано.

Створені ПТ з предметів, які складатимуть учасники ЗНО із 3 по 17 червня 2016 року.

У Тернополі функціонуватиме пункт перевірки тестових завдань з української мови і літератури (травень), математики (травень) та англійської мови (червень).

Триває робота по співпраці під час ЗНО-2016 з Державною службою кур’єрського зв’язку, Державною службою охорони, департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, головним управлінням Поліції в Тернопільській області. Громадське спостереження за процедурою проведення тестування забезпечуватимуть представники громадських організацій, студентських рад, засобів масової інформації.

При Тернопільському ОКІППО протягом року функціонує телефон гарячої лінії — 43 57 85.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео