Нова ціна на газ – нові документи

Цього місяця тернополяни разом з квитанціями за газ отримують також заяву про приєднання до умов нового договору постачання природного газу.

Чи не у кожну квартиру надійшли листи від Дочірнього підприємства «Газпостач», з проханням укласти договір постачання природного газу на умовах Типового договору постачання природного газу. Не всі споживачі знають, що ДП «Газпостач» 01.07.2015 як газопостачальне підприємство, що утворене в результаті відокремлення діяльності з розподілу та постачання природного газу, отримало в НКРЕКП відповідну ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом серія АЕ № 299028. А також дане підприємство є самостійним господарюючим суб'єктом, мета якого - постачання природного газу за регульованим тарифом.

- Підписання такого договору не потрібно боятися, - заспокоюють споживачів у ДП «Газопостач» ПАТ «Тернопільміськгаз», - адже його підписання свідчить лиш про те, що постачальникам потрібно юридично завірити договір про співпрацю.

Реформи українського газового ринку зумовили необхідність укладання нових Типових договорів зі споживачами. Такий договір на постачання газу є публічним, усі умови можна переглянути на сайті. Крім того, у заявах, які надійшли мешканцям Тернополя та Тернопільського району, вказані усі необхідні дані та інформація щодо нововведень. Від споживача очікується лише підписання даного договору та передача його газороздільному підприємству.

Також перейматися через відсутність заяви не варто, адже якщо ви оплачуєте рахунок за газ чи просто споживаєте його, то фактично підписуєтеся під умовами публічного договору про співпрацю.

Довідка: ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» здійснює діяльність з постачання природного газу за регульованим тарифом на території м. Тернополя та Тернопільського району за винятком сіл: Довжанка, Домаморич, Драганівка, Забойки, Почапинці.

Анна КРАВЕЦЬ

Вибір читачів за тиждень

Відео