Тернополяни під стінами відділення ПАТ КБ «Хрещатик» вимагають повернення коштів

Співпадіння? Спершу в «Приватбанку» рухнула система безпеки, а тепер ще й «Хрещатик» визнали неплатоспроможним.

Як повідомили на сайті телеканалу «24»:

- НБУ визнав банк «Хрещатик», який входив до топ-20 найбільших банків України, неплатоспроможним, - таке рішення винесли у вівторок 05.04.16 року.

Про це свідчить наказ № 234 «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА  «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) 05.04.16 прийнято рішення № 463 про запровадження з 05.04.16 тимчасової адміністрації у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК» (далі - ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК").

Сьогодні, з 9 ранку, під стінами Тернопільської філії ПАТ КБ «Хрещатик» збираються обурені вкладники, які вимагають пояснення щодо даної ситуації.

Прийшовши до відділення банку, що на вул. Івана Франка, 23, люди спостерігали за діями охоронця, який жваво розклеював оголошення та звернення до клієнтів банку на фасаді будівлі. На численні запитання клієнтів: «Чи є хтось всередині?» - чоловік відповів:

- Нема. Для того, щоб отримати коментар ви повинні записатися на прийом до керуючого банку. Так ми вам нічого не скажемо.

В приміщенні горить світло, ходять люди. Коли ж відчинилися двері, вийшло двоє жіночок, у руках яких документи. Жінки пояснювали, що вони також вклали суму, і зберігають її у сейфі, тому, мали змогу увійти до середини. Згодом прийшли люди з водоканалу, яким ніхто не відчинив.

Через 30 хвилин шуму і стукання, через ґрати, визирнула представниця банку. Нічого не пояснивши заявила:

- Не буду нічого розповідати. Банк з клієнтами не працює.

Що ж робити вкладникам, чиї суми на рахунку в банку? Пенсіонерам? Батькам, дитячі гроші яких приходили на картку «Хрещатика»?

- Я вклала велику суму в євро, не один рік життя працювала за кордоном, щоб щось заробити для дітей. Ще й пенсія приходить на цей банк, - розповідає у розпачі тернополянка. – Коли приходила з грошима – двері відкривали і були раді бачити, а зараз закрилися і ніяких пояснень від них нема. Я просто не знаю, що мені робити, адже приїхала в Україну, а зараз мені терміново потрібні гроші.  

 Клієнти банку, Ярослав та Наталія:

- У нас двоє дітей і всі дитячі кошти в «Хрещатику». Дзвонили до них на днях, а вони нам порадили перевести гроші в «Приватбанк», який три доби нормально не функціонував. Тепер ми не впевнені в жодному з банків.

«Приватбанк» відновив свою роботу, а ось в «Хрещатику» запровадили тимчасову адміністрацію строком на один місяць - з 05.04.16 по 04.05.16.

У заяві ПАТ КБ «Хрещатик» сказано, що протягом цієї тимчасової адміністрації вкладники мають право отримати свої кошти за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку. Детальніше ознайомитися з інформацією можете тут.

Анна КРАВЕЦЬ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео