У Тернополі більше 400 паркомісць

У Тернополі оновлять розмітки на місцях для паркування автомобілів. Насамперед це роблять, аби створити належні умови пересування для людей з обмеженими можливостями. У Тернополі більше 400  паркомісць, 11 з яких відведено для інвалідів.

Парковки для автомобілів, якими керують люди з обмеженими можливостями, у Тернополі є і будуть, запевняють тернопільські чиновники. У зв’язку з погодніми умовами та жорстким прибиранням, розмітки стерлися. В управлінні транспорту і зв’язку Тернопільської міськради до Великодня паркувальників зобов’язали ситуацію виправити. У разі невиконання завдання, договір співпраці з ними буде розірваний, повідомляє Тв4.

– Що стосується місць для паркування, то на кожному майданчику є відведені 10% місць для інвалідів на платному майданчику. Якщо є малесенька кількість паркувальних місць, де не виходить одне місце із загальної кількості, то в любому випадку передбачається місце для інвалідів на майданчику для платного паркування, – каже начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради Ігор Мединський.

Найближчим часом у місті планують встановити ще й стаціонарні паркомати. Це дасть змогу водіям оперативніше оплачувати за місце для паркування.

Вибір читачів за тиждень

Відео