В Тернопільській області - масові пожежі сухої трави

5 квітня на території Тернопільської області зареєстровано 6 пожеж сухої трави в природних екосистемах на загальній площі понад 6,5 га. Їх причинами продовжує залишатись занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем. 

Одразу дві пожежі трапились у Шумському районі. Поблизу м.Шумськ виникла пожежа сухої трави на відкритій території поблизу торфополя, площею 23 га. Виклик до рятувальників надійшов о 14:25. На момент прибуття до місця події підрозділу ДСНС площа горіння складала близько 1 га. Основним завданням рятувальників було не допустити перекидання вогню на торфовища На місці події працювали 4 чол. особового складу та 1 одиниця пожежної техніки. Їм вдалось своєчасно зупинити полум’я: о 16:35 пожежу було ліквідовано, від вогню врятовано торфополе. Наступне повідомлення шумські вогнеборці отримали о 16:55 – на відкритій території земель загального користування с. Залужжя  Рохманівської сільської ради горіла суха трава та самосів сосни на площі близько 4 га. Вогонь будь-якої миті міг перекинутись на розташовані неподалік насадження соснового лісу, загальною площею близько 15 га. На гасіння пожежі було залучено 6 чоловік особового складу, 1 одиниця пожежної техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини та 8 чоловік місцевого населення. О 19:04 спільними зусиллями пожежу було ліквідовано. Гасінням обох пожеж керував начальник Шумського районного сектору Управління ДСНС України у Тернопільській області підполковник служби цивільного захисту Василь Старик.

 Чергова пожежа через випалювання сухої трави трапилась в с. Богданівка Підволочиського району. Про подію повідомили о 16:38 на пункт зв’язку 20-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як вдалось встановити, горіла суха  трава та кущі на відкритій території біля залізничної колії. На виклик вирушив черговий караул ДПРЧ-20, в складі одного відділення, в кількості 4 чол. та 1 од. пожежної техніки. О 17:50 пожежу було приборкано. Під час гасіння врятовано лісосмугу площею 2га.

Також цього дня на Тернопільщині особовим складом підрозділів ДСНС та місцевим населенням зупинено ще три пожежі в екосистемах. Зокрема, в с. Манево Лановецького району ліквідовано пожежу сухої трави на площі 1га, а в м. Тернопіль та в с. Міжгір’я Монастириського району – на площах 0,007га.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео