Як називають дітей у Тернополі?

Найпопулярнішими  хлопчачими іменами цього року у Тернополі були: Владислав, Максим, Олександр, Артем, Дмитро, Денис та Матвій. А серед жіночих – Вікторія, Софія, Соломія, Анастасія, Злата, Ангеліна та  Діана.

– На вибір імені  можуть вплинути і віросповідання, поради знайомих, і політична ситуація у країні, і навіть телесеріали, – розповідає начальник відділу ДРАЦС Тернопільського МУЮ Олександра  Кірик. – Здебільшого у нас вибирають ім’я дитині спираючись на церковний календар. Особливо, якщо дитина народжуються у переддень великого релігійного свята або на саме свята. Останнім часом стали популярними імена старослов’янські, а саме Яромир, Богуслава, Дзвенислава, пише ternopillive.

Серед рідкісних імен у Тернопільському ДРАЦСі зареєстрували хлопчиків: Варфоломій, Дамир, Кіндрат, Карім, Тихон, Яромир, а дівчаток – Росана, Аделіна, Адель, Богуслава, Дзвенислава, Златослава, Мелісса, Тінатін, Ясмін, Еліана.

Щомісяця у нас реєструють понад 250 новонароджених дітей, – резюмує Олександра Кірик.

Психологи стверджують, що до вибору імені для дитини варто поставитися дуже серйозно. Адже це не жарт – батьки визначають слово, яке людина потім чутиме найчастіше у своєму житті. Кожен звук, буква, коли вона вимовляється, має певну вібрацію, яка з наукової точки зору викликає певний резонанс клітин нашого мозку. Людина на один звук реагує так, на інший – інакше, тому ім’я дуже впливає на психологічну характеристику людини.

До речі, якщо ж людині не подобається її ім’я, вона має повне право поміняти його. Робити це дозволено від шістнадцяти років або з чотирнадцяти, якщо дозволять батьки.

Вибір читачів за тиждень

Відео