День сім’ї в очікуванні дитини святкують на Тернопіллі (фото)

Особливе свято - День сім’ї в очікуванні дитини сьогодні, 7 квітня, відзначають на Тернопіллі. Започаткувало його ще п’ять років тому подружжя Марії та Мартина Хомів.

Працюючи головою громадської організації «Центр щасливого батьківства і материнства», тернополянка помітила, що ставлення оточуючих до вагітної жінки - дещо байдуже. Отець Мартин Хомів, який тоді керував проектом благодійного фонду «Карітас» - «Школа щасливого материнства святої Анни» підтримав ідею дружини.

- У нас була мета – привернути увагу людей до теми зародження нового життя, - розповідає психотерапевт Марія Хомів. – Незважаючи на війну, на будь-які катаклізми, дати можливість маленькій дитині народитися, прийняти на себе цю відповідальність, це – має велике значення. І це мало би викликати ще більшу увагу і захоплення усіх людей. Утім, цього наразі немає…

Організаторами Дня сім’ї в очікуванні дитини є Благодійний фонд «Карітас» і Школа щасливого материнства святої Анни. Вони прагнуть привернути увагу до цінності материнства і батьківства, дару життя і величі вагітності, а також - підготувати молоді родини до відповідального батьківства.

- Треба дуже багато часу, щоб вкоренити цю ідею – ідею поваги до жінки, - говорить Марія Хомів. – Тому ми кожного року плануємо різні заходи, залежно від того, хто долучається до святкування. Традиційно проводимо лекції у жіночих консультаціях, Школах материнства. Цього року ми вирішили обмежитися теплим святкуванням, без грандіозних форматів. Звичайний обмін досвідом – це те, чого так бракує нашим мамам. Хороша компанія, щира підтримка.

До слова, особливий акцент під час лекцій 7 квітня фахівці робитимуть на ролі батька. Адже чоловікові теж треба належно підготуватися до батьківства. 

- Новий день приносить у цей світ нову людину, - продовжує жінка. - Надважливо це цінувати. Хто, як не матусі і татусі в очікуванні, при надії, тримаючи маленьких діток на руках, можуть поділитися з нами цією радістю. Ми закликаємо боротися за народження і життя дітей, за щасливі сім’ї, за радісне і добре майбутнє.

Представники міської ради з нагоди Дня сім’ї в очікуванні дитини уже відвідали пологовий будинок, привітали тих породіль, які народили сьогодні, і вручили їм переносні ліжечка. Окрім того, усі охочі сьогодні можуть відвідати у кафе «Мамонт» теплу зустріч для матусь і татусів під назвою «Щастя народження». Початок - о 18.30. Там також відбудеться тематичний майстер-клас.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. Усіх охочих просять написати есе на тему "В очікуванні дитини і в час зустрічі з Дивом" на форумі "Сімейка".

Вибір читачів за тиждень

Відео