Тернопільський журналіст відкрив фотовиставку про «Червону руту»

Світлини Романа Островського помандрують від Верховини до Донецька.

У місті Верховині Івано-Франківської області відкрили фотовиставку, приурочену 45-й річниці зйомок фільму «Червона рута», в якому знімались Василь Зінкевич, Софія Ротару, Назарій Яремчук, Раїса Кольца, Марійка Ісак. Також ансамблі «Смерічка», «Росинка», «Карпати», «Еврика». Автор світлин – журналіст із м.Копичинці Тернопільської області Роман Островський, повідомляє «Наш день».

Свій творчий доробок Роман Карлович приурочив 65-й річниці з дня народження Народного артиста України Назарія Яремчука та 50-й річниці заснування ВІА «Смерічка» із м.Вижниця, Чернівецької області.

Експозиція виставки у Верховині триватиме до першого травня, а далі її побачать у Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях, Коломиї, Косові, Вижниці, Яремчі та інших українських містах. А завершиться мандрівка світлин аж на Донеччині. Це дуже символічно, адже весь сюжет фільму побудований на тому, що молодий шахтар Борис ( в ролі Василь Зінкевич) їде у Карпати і закохується в гуцулку Оксану ( в ролі Софія Ротару), свої почуття вони висловлюють у піснях. Цікаво те, що на початку фільму поїзд їде з трафаретом «Донецьк-Верховина» (хоч у Верховині ніколи не було залізниці), а тепер назад повертається у світлинах.

Вибір читачів за тиждень

Відео