Українська діаспора долучилася до збору коштів на пам’ятник Герою у Збаражі

По тисячі доларів отримали сім’ї загиблих на Сході України воїнів Тараса Михальського та Юрія Горайського зі Збаражчини Тернопільської області. Про це повідомляє районний часопис «Народне слово».

Матеріальна допомога надійшла від земляків з української діаспори в Нью-Йорку, яка впродовж багатьох років займається благодійністю, надає адресну допомогу дітям-сиротам, малозабезпеченим родинам, медичним і освітнім закладам, українським воїнам, пораненим. Не один раз пакунки з-за океану надходили і до Збаража. На цей раз вихідці зі Збаражчини, дізнавшись, що місцеві мешканці збирали кошти на пам’ятник Тарасу Михальському під час спеціально організованого ярмарку, вирішили долучитися до справи й собі, повідомляє «Наш день».

Ініціатором виступила Ольга Боднар-Перчишин. Підтримали її та внесли свої пожертви Руслана Голобородько, Стефанія Фенченко, Марія Булковська, Олег Макух, Микола Світановський, Ольга Процик, Таня Бучак, сім’ї Фенченко, Репета, Вальків, Грім, Коник, Цвях, Юрко, Левчук, Козій, родина Комарнітських (США), родина Щуровських (Флорида), Марія Маслович (Бразилія), Василь Комзюк (Севастополь), Таня Усова (Тернопіль), Андрій Резнер (Підволочиськ), Галина Кернитська (Болехів).

Кошти адресатам благодійники передали через Володимира Ломагу та Ярослава Гріма, які проживають у Збаражі.

Дякуючи за підтримку, Ольга Михальська, братова Тараса Михальського, відзначила: «Пам’ятник Тарасу уже на стадії виготовлення. Підприємець Володимир Гулик пообіцяв, що після великодніх свят розпочнуть його встановлення. Наша родина вдячна усім людям, які склали свої пожертви під час похорону, під час благодійного ярмарку, депутату Михайлу Головку і нашим землякам з Нью-Йорка. Завдяки їхній небайдужості, прагненню належно увіковічнити пам’ять про захисника України Тараса Михальського, усі роботи із виготовлення та встановлення пам’ятника, який спроектував Юрій Вербовецький, будуть завершені зовсім скоро».

Вибір читачів за тиждень

Відео