Водії в Тернополі продовжують порушувати правила дорожнього руху

Паркування у недозволеному місці, їзда за кермом автомобіля без посвідчення водія - на такого порушника правил дорожнього руху натрапили 7 квітня у Тернополі патрульні поліцейські. Чоловік припаркував своє авто прямісінько на пішохідному переході на вулиці С.Будного, а сам пішов на ринок. Автівку порушника помітили під час патрулювання правоохоронці.

За словами патрульного поліції міста Тернополя Ірини Баган, дане порушення підпадає під статтю 122 частина 3 КУпАП. Іномарка суттєво перешкоджала руху пішоходів, припаркувавшись безпосередньо на пішохідному переході.

До власного авто водій повернувся саме тоді, коли патрульні уже викликали евакуатор. Правоохоронці погодилися на те, що порушник від’їде та заплатить штраф за свою необачність. Коли діло дійшло до документів на авто, з'ясувалося, що водій приїхав з Бучача до Тернополя лише з технічним паспортом на "Тойоту", але без посвідчення водія. Його він забув удома.

- Ви хочете, щоб ми зараз, знаючи те, що у вас немає посвідчення водія при собі відпустили та виписали вам постанову, щоб Ви заплатили для формальності штраф і сказали щасливої дороги?

- Визнаю. Заплачу штраф і буду пам’ятати.

- Ми не можемо дозволити рух далі.

- Чому, за старої системи можна було?

- Забудьте про стару систему.

Допоки патрульні поліцейські очікували на документи, які б засвідчували особу водія, порушити правила паркування у даному місці спробувало ще кілька водіїв. Проте після попередження патрульних вони шукали інше місце для стоянки.

Ірина Баган зазначає, що з кожним днем водії стають більше дисципліновані - одні вчаться на власних помилках, а інші - на чужих.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео