Школу актора провели для маленьких тернополян (фото,відео)

Навчання акторського мистецтва провела для малечі Тернополя акторка драматичного театру Ірина Складан 8 квітня. Вона продемонструвала техніку правильного дихання, орієнтації в просторі та пам’яті тіла.

- Актори здають екзамени на витривалість щодо затримки дихання, - каже Ірина Складан. – Мій учень зробив рекорд – 69 секунд. Також важливим для гри є вираховування кроків, адже часто через освітлення доводиться іти всліпу. І, звичайно, велику роль відіграє координація рухів, якими часто імітуємо справжність дій.

Діти охоче повторювали на практиці усі завдання. Вони вчились вправ для розширення легень, вираховували відстань у залі, а ще садили квіти та чистили зуби за допомогою уявних предметів.

- Я привела сьогодні двох молодших дітей . Аня в першому класі, Саша – в третьому, - розповідає тернополянка Віра Корицька. – Вони з трьох років ходять зі мною в театр на дитячі вистави. Мають уже улюблене місце. А ще – завжди беруть квіти і дарують акторам другорядних ролей. Коли приходять додому – жваво обговорюють гру і зміст вистави.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео