У Бучачі з’явилися «Активні громадяни»

Програма Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку стартувала у Бучачі.

Тренінг для активістів і пересічних мешканців Бучача, які хочуть змінювати своє місто і країну на краще, розпочинається сьогодні у Бучачі. Учасники тренінгу зможуть отримати знання і навички, які будуть корисними для реалізації соціальних і волонтерських організацій та ініціатив, а також сприятимуть формуванню територіальної громади міста.

Йдеться, повідомляють «Бучацькі новини» - про залучення до співпраці активних членів громадських організацій, учнівського та студентського активу, просто свідомих та небайдужих жителів міст та сіл регіону, що готові ініціювати, реалізовувати та підтримувати проекти у різноманітних напрямках соціальної сфери для покращення загального благополуччя та сталого розвитку своєї місцевості.

Учасники тренінгу матимуть змогу отримати нові знання та навички для реалізації некомерційного проекту соціальної дії у своїй громаді із можливістю отримання міні-гранту від Британської ради на здійснення цього проекту.

«Активні Громадяни» – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект стартував в 2009 році та реалізується більше ніж в 40 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії.

Проект фінансується та реалізується у партнерстві з широким колом організацій, що здійснюють свою діяльність на міжнародному, національному та локальному рівнях. Проект «Активні Громадяни» вже успішно реалізувався в Україні в 2009-2012 роках, а сьогодні він відновлюється в новому форматі та з новими акцентами. Британська Рада пропонує гранти семи організаціям для реалізації вибраних суспільних планів, дій в рамках циклу проекту.

Мета проекту полягає в сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодіжних лідерів, із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах, надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

Стосовно України, то проект спрямований на розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів в масштабі всієї України, а особливо в регіонах, що перебувають під впливом конфлікту на сході України.

Проект відкритий для представників багатьох секторів задля підтримки ініціатив, спрямованих на громадський розвиток та на підсилення громадської активності серед молоді та молодіжних організацій.

Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео