У Тернополі презентували альбом Ніла Хасевича (фото)

10 квітня у Тернопільському краєзнавчому музеї презентувати альбом видатного борця за свободу України, члена УПА – Ніла Хасевича.

-Незначну частину творів повстанського художника Ніла Хасевича можна побачити в хорошій якості. Він в дійсності є великою особистістю, ніж більшість людей вважає. Тож, я подумав, що було б не погано зібрати його твори та видати окремим альбомом, - розповідає Андрій Криштальський, упорядник книги та директор видавництва «Терен».

За словами упорядника, робота над підготовкою видання тривала понад рік, допомагали колеги зі всієї Волинської області. Спочатку збирали роботи повстанського художника, тоді оцифровували їх, після чого з творами працювали графічні дизайнери видавництва «Терен». Тираж альбому становить 1000 примірників.

Також, Андрій Криштальський розповів, що багато робіт було виявлено вже після публікації альбому, деякі з них-в Польщі та інших країнах Європи.Видавництво задумується над випуском другого альбому Ніла Хасевича. Наразі, упорядник зазначив, що після продажу наявних примірників, роботи художника виставлять у вільний доступ в мережі інтернет.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео