ФК «Тернопіль» зіграв внічию в Маріуполі

У 21-му турі чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги ФК «Тернопіль» здобув важливе очко у виїзному матчі проти маріупольського «Іллічівця» – 0:0.

Тренери тернополян свідомо віддали супернику ініціативу, адже, по-перше, маріупольці грали вдома і перед своєю публікою намагалися діяти в гостроатакувальній манері, відповідно грати з ними у відкритий футбол справа програшна. По-друге, наставники ФК «Тернопіль» відчували певний кадровий голод, особливо в захисті (Андрій Дубчак - травмований, Юрій Соколовський - дискваліфікований), тому головну увагу було приділено все таки захисту. Проблемне місце в обороні довелося закривати номінальному півзахисникові Владиславу Сороцькому. А коли наприкінці першого тайму травмувався ще один захисник Степан Клекот (проблема з носом), відійти в оборону довелося іншому Сороцькому – тепер вже Ігорю, пише fc.ternopil.

Якщо брати по гольових моментах, то тернополяни їх створили обмаль. Так, у першому таймі в одному з епізодів Ігор Сороцький пробивав з-за меж карного майданчика, але в ціль не влучив. Під час розіграшу стандарту, той ж Ігор Сороцький зробив прострільну передачу з правого краю у центр штрафного майданчика, де чатував Ігор Курило. Однак удар оборонцеві не вдався і м’яч забрав в руки кіпер «Іллічівця». Ще в одному епізоді господарі поля ледь не привезли м’яча у власні ворота. Оборонець відпасував м’яча кіперові, той не поцілив по м’ячу і смугастий всього в кількох сантиметрах оминув ворота.

У другому таймі стався неприємний для тернополян епізод. На власній половині поля у суперника відібрав м’яча Віталій Богданов, але відпустив його далеко від себе. Намагаючись того дістати, порушив правила. Арбітр показав Богданову жовту картку, яка виявилася для нього другою і він змушений був залишити поле. Але цей фактор примусив тернополян діяти ще зосередженіше, більше того, вони навіть на деякий час перехопили ініціативу. А в одному з епізодів просто зобов’язаний був забивати Сергій Полянчук. Удар зі штрафного Ігоря Курило зрикошетив від оборонця «Іллічівця» і по дузі потрапив у штрафний майданчик. Першим на м’ячі опинився Полянчук, котрий замість того, щоб одразу пробивати з близької відстані, чи то намагався полаштувати його під ногу, чи то суперник, який був у нього на спині підштовхував тернопільського півзахисника, але в підсумку гольовий момент було втрачено.

Отож, нічия у Маріуполі – це перше здобуте очко ФК «Тернопіль» у 2016 році. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео