Правоохоронці продовжують реєструвати заяви тернополян, які потрапили в пастки кіберзлодіїв

Замість продати цифровий фотоапарат, мешканка обласного центру власноруч перевела кошти аферисту. Невідомий зателефонував до жінки та захотів придбати товар. Запевнив що вже за годину після дзвінка переведе готівку за цифрову техніку. І справі не минуло й години як до жінки зателефонували нібито з банку. 

Псевдопрацівник повідомив, що на рахунок мають поступити кошти, однак переказ здійснює юридична особа, тож виникли деякі нюанси. Попросив жінку підійти до банкомату та здійснити певні дії задля переведення коштів на рахунок. Жінка, нічого не підозрюючи, поспішила виконати усі умови.

Активізувала картку в банкоматі картку і, слідуючи вказівкам по телефону, набрала коди і суму. Схаменулася лише тоді, коли на телефон прийшло інформаційне повідомлення, однак не про зарахування, а про зняття коштів з рахунку. Тернополянка втратила 3 тисячі гривень.

Правоохоронці вкотре застерігають мешканці краю не довіряти невідомим. Не повідомляйте конфіденційні дані маловідомим особам, не ведіться на прохання допомогти здійснити будь-які операції по переказу коштів. Пам’ятайте працівники банку не телефонують з такими пропозиціями до клієнтів. Будь-яку інформацію ретельно перевіряйте!

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео