Степан Барна обіцяє відновлення військових частин

Відновлення військових частин у Тернополі та у районах пообіцяв до кінця року очільник Тернопільщини Степан Барна. Такі плани він озвучив під час звіту за рік роботи 11 квітня, який провели на базі колишньої військової частини у Теребовлі.

- Я вірю, що наступного року ми вдосконалимо військову частину 44-ої бригади, - каже Степан Барна. – На ці потреби є усна домовленість про виділення з держбюджету щонайменше 2 млн грн. Я вірю, що наша Національна гвардія розшириться до двох взводів. Також у Чортківській       військовій частині буде 600 військовослужбовців, на цю частину передбачили 4 млн грн. А на реконструкцію приміщень Бережанської колонії під частину – 2 млн грн, там плануємо помістити до півтисячі військових. Щодо Теребовлянської частини, я вірю, що до кінця року її повністю відновлять.

Сьогодні на території військової частини у Теребовлі – побиті вікна та облуплені стіни. Уже 12 років тут пустка. У 2004 році особовий склад перевели  та військову техніку у Стрий.

- На відновлення цієї частини у 2016 році виділили 14 млн грн. Цього буде достатньо, щоб вона функціонувала, - каже Степан Барна.

Віри у здійснення задуманого додають очільнику області результати 2015 року, найбільшим досягненням якого він вважає відкритий завод у Чорткові від «СЕ Бортнецте-Україна».

- Ми неможливе робимо можливим, - саме так підсумовує свою діяльність Степан Барна.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео