На неанонсованій презентації Генплану показали «перспективи» об’їзної дороги

Презентацію Генплану  міста без офіційного попередження провели 12 квітня у міськраді. Проект демонстрували представники Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто».

За словами учасників, на засіданні були присутні лише два депутати. Обговорення Генплану – не анонсували.

- Нам стало відомо про презентацію із власних джерел, - каже голова Тернопільського осередку ВО  «Автомайдан» Ігор Василів. – Цікавило питання про перепланування об’їзної дороги. Проект включений у Генплан. Та на його реалізацію потрібні величезні кошти. Очевидно, ці ідеї будуть знову відкладені.

За новим проектом потрібно облаштувати 45 км дороги. На 1 км потрібно близько 18 млн грн, підрахував Ігор Василів.

- У результаті фури їдуть через місто і вбивають дороги. Як наслідок - туристи не хочуть відвідувати область, - додає він. – На ремонт доріг у  Тернопільській області цього року з держбюджету виділили 78 тис грн. Протяжність наших доріг - 5 тис. км. До порівняння – на 2,4 тис. км в Івано-Франківській області виділили 300 тис. грн.

Проект Генплану розглянуть на наступній сесії міськради 21 квітня. Про приховане попереднє обговорення також згадав на сторінці Facebook депутат міськради Юрій Штопко.

Катерина БОЙКО

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео