На Тернопільщині працюватимуть мовні табори

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України у Тернопільській області відбудеться ціла низка заходів, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови.

Зокрема, серед населення проведуть інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо важливості спілкування. Вестиметься співпраця із громадськими організаціями щодо залучення іноземних волонтерів до культурно-просвітницької діяльності в закладах освіти, навчання учнів англійської мови та ознайомлення з культурним різноманіттям іноземних країн.

В обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти продовжуватиметься реалізація навчально-методичного комплексу “Програма післядипломної педагогічної освіти вчителів іноземних мов” для підвищення кваліфікації учителів англійської мови. У навчальних закладах запровадять систему моніторингу рівня професійної компетенції учителів/викладачів англійської мови.

Для учителів англійської мови, керівників навчальних закладів, методичних служб короткострокових курсів, семінарів, організують проведення конференцій з питань впровадження в навчальний процес сучасних методик та технологій викладання англійської мови, повідомляє 0352.

Учнів загальноосвітніх навчальних закладів та їхніх батьків інформуватимуть про можливість підтвердження рівня володіння іноземною мовою за Загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти й отримання міжнародних сертифікатів. Сприятимуть вивченню англійської мови як другої іноземної у загальноосвітніх навчальних закладах, у яких вона не вивчається.
Розширюватиметься мережа гуртків з вивчення англійської мови у позашкільних навчальних закладах. Учні загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів братимуть участь у міжнародних та всеукраїнських олімпіадах, конкурсах і змаганнях з англійської мови.

Окрім цього, будуть організовані літні мовні табори із залученням навчальних закладів області. Забезпечуватиметься сприяння участі загальноосвітніх навчальних закладів у навчальній програмі Європейського Союзу “E-Twirming Plus” з метою активізації взаємного обміну учнями.
Всі заходи щодо популяризації вивчення англійської мови висвітлюватимуться у засобах масової інформації.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео