Агро-новини 13 квітня

Новини аграрного сектору

Учені виступили на захист застосування антибіотиків для тварин

Учені виступили на захист застосування антибіотиків для тварин, повідомляє «Агроінвестор».

Причину стійкості бактерій до антибіотиків слід шукати у навколишньому середовищі.

У багатьох країнах намагаються зменшити кількість антибіотиків, які використовуються у тваринництві. Причина – поширена думка, що надмірно активне їх застосування прискорює розвиток стійкості хвороботворних мікробів, які вражають як людей, так і тварин, до різних антибіотиків. При цьому до цих пір серйозних досліджень на доказ цього припущення не проводилося.

Чи відберуть у чиновників право на «торгівлю» землею?

Аграрний комітет розглядає закон, за яким чиновники втратять право «торгувати» землею, повідомляє AgroPolit.com.

Проходить засідання комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. На ньому заплановано розглянути близько 20-ти законопроектів.

Особливий інтерес прикутий до закону №4355 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель (Т.Кутовий та ін.)».

Йдеться про передачу земель запасу місцевій владі. За інформацією авторів документу, даним законопроектом «чиновники втратять право торгувати землею». Перед його розглядом голова агарного комітету Тарас Кутовий пожартував на адресу голови Держгеокадастру Максима Мартинюка: «Готуйтеся, є ініціатива передати Держгеокадастр у підпорядкування Мінагропроду».

Український мед визнано безпечним

Український мед відповідає міжнародному сертифікату з харчової безпеки Український мед відповідає міжнародному сертифікату з харчової безпеки. Про це повідомляє прес-служба компанії SGS «Аудитори перевірили процеси переробки і фасування натурального меду. Він відповідає вимогам міжнародного стандарту з харчової безпеки FSSC 22000. Цей стандарт є вагомим для українських експортерів, враховуючи останні події, які завдали істотної шкоди для іміджу всього українського меду в Європі», — зазначив директор компанії-експортера «Асканії-Пак» Володимир Рубан.

Введення схеми сертифікації FSSC 22000 в Україні — це важливий крок до єдиного міжнародного підходу в управлінні безпекою харчових продуктів. Ця схема погоджена GFSI і акредитована в ЕА (Європейська організація з акредитації), зазначили у прес-центрі SGS.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео