Зведений загін правоохоронців Тернопільщини поїхав в зону АТО

Слідчі, розшуківці та працівники територіальних структурних підрозділів Тернопільщини поїхали на схід. Тридцять правоохоронців у складі зведеного загону впродовж місяця нестимуть службу у зоні проведення антитерористичної операції.

Провести бійців, які відправилися виконувати відповідальні завдання в буремний регіон, прийшли рідні, друзі, колеги, повідомляє "Досьє 102".

Останні настанови перед виїздом дав своїм підлеглим начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Він побажав з честю виконати обов’язок перед Україною та повернутися цілими і неушкодженими додому.

- Ви всі досвідчені люди, зброю в руках тримаєте не вперше і знаєте, що і як маєте робити. Від вас вимагається увага і безпека. Ви їдете на місяць і я вірю, що із усім впораєтеся бездоганно, будете ефективно, самовіддано і з віддачею виконувати службові завдання. Бажаю вам гарної дороги і через місяць очікуємо вас назад живими і здоровими.

Впродовж служби бійці забезпечуватимуть охорону громадського порядку, контролюватимуть стратегічні об’єкти державного значення, стежитимуть за безпекою населення в зоні бойових дій, працюватимуть на випередження щодо здійснення терористичних актів.

Бути мужніми та дисциплінованими закликав правоохоронців голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

- Серед вас багато тих, хто вже не раз їздив в зону АТО. На сьогодні майже 3500 хлопців пройшло через зону “неоголошеної війни”. Це і правоохоронці, і військові. Ви – герої, на плечі яких ліг тягар вберегти Україну та забезпечити мир і спокій нашої держави.

Правоохоронці з посмішкою збиралися в дорогу та прощалися з рідними, адже ризик – це частина їхньої професії. Близькі підтримують своїх синів та чоловіків й пишаються їхньою мужністю. Вони намагаються не виказувати тривоги, хоча на душі нелегко.

- Є хвилювання, але я вірю, що все буде добре, – каже дружина правоохоронця Неля Сенчишина. – Я молитимуся і чекатиму його повернення додому живим та здоровим. Я бажаю хлопцям витримки та мужності.

Благословили перед далекою та складною дорогою поліцейських Тернопільщини священнослужителі.

Вибір читачів за тиждень

Відео