Тернопільські вандали хотіли викрасти фонтан «Квітка терену»

Поламані лавки, викрадені водостічні решітки та понищений фонтан «Квітка терену», - ось що залишили після себе вандали у центрі Тернополя вночі з 13 на 14 квітня.

- Викрали 20 решіток, а також хотіли повідкручувати елементи фонтану, - розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради Микола Лесів. – У басейні уже була вода, адже фонтан готували до сьогоднішнього пробного запуску. Це, мабуть, перешкодило повному його руйнуванню. Фонтан залишився функціональним, хоча й дещо понищеним. Він уже сьогодні працює.

Наразі жодної інформації про зловмисників у поліції не повідомляють. Жителів міста просять допомогти у пошуку.

- Поки ніхто із краян не звернувся з відомою інформацією про вандалів, - додає Микола Лесів. – Ми працюємо над відновленням скверу, адже на неділю запланована Хресна хода. Направили відповідні листи у поліцію. Звертаємося до тернополян, зокрема до таксистів, які перебували у цій частині міста, з проханням повідомити усі деталі. Також просимо правоохоронців відповідально віднестися до своїх обов’язків. Адже, якщо таке відбувається в центрі міста, що говорити про вулиці на околицях.

Прикмети осіб чи номери транспортних засобів, які ймовірно причетні до здійснення крадіжки та вандалізму, можна повідомляти за номером 1580 та 525848 або безпосередньо правоохоронним органам. Також просять підприємців, які займаються прийомом металобрухту, сприяти пошуку вандалів.

Катерина БОЙКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео