Тернополянин розповідає українцям про «Порохи на сонці» (фото, відео)

Один із найактивніших і найвідоміших українських поетів, бард, педагог, активіст, політик, драматург Олександр Смик уже другий місяць «мандрує» країною із новою авторською програмою «Порохи на сонці».

Позаду – Житомир, Львів, Рівне, Миколаїв, Дрогобич, Вінниця. Але ці творчі поїздки містами держави зовсім не заважають йому виконувати обов’язки начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міськради. До того ж, під час зустрічей із глядачем автор не лише ділиться своїми переживаннями, а й дізнається про почуття своїх слухачів.

- Це особливі концерти, адже на них переважно приходять бійці АТО, а також їхні родичі, - каже Олександр Смик. – У Вінниці, наприклад, були заступник командира «Айдару», місцевий воєнком. Думаю, в Україні такого туру – із військовими піснями ніхто ще не робив. Дуже багато цікавих зустрічей він мені дарує…

Нагадаємо, презентація музичного диску «Порохи на сонці» відбулася у кінці 2015 р. Цей диск став продовженням «багатотомної історії новітньої України у піснях», як каже автор. Пісні, які потрапили у збірку «Порохи на сонці», написані під враженнями від подій на Майдані, а також - війни на сході України.

- Наступний концерт відбудеться у Києві, - додає пан Смик. – Ця зустріч пройде у Київському музеї Олександра Пушкіна 23 квітня.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео - зі сторінки Олександра Смика у «Фейсбуці»

Довідка. Олександр Смик народився 26 жовтня 1957 р. у селі Грузьке Кролевецького району Сумської області. Член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників і Всеукраїнської музичної спілки. Закінчив педагогічний факультет Рівненського державного педагогічного інституту. У 1983 р. отримав диплом Київського університету ім. Т.Шевченка. Організатор першого приватного Будинку творчості «Потік Ірва» (Кременець, 2004 р.). Автор ідеї і куратор втілення проекту бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля» (2012 р.). Від липня 2015 р. – голова обласної організації НСПУ. Олександр Смик є автором близько 23 поетичних збірок, 25 музичних дисків. Також він є автором концептуальних розробок музичних фестивалів «Тарас Бульба», «Вивих», «Повстанські ночі», «Лаба», «Золоте підпілля», «Зелений цвіт – цвіт надії», «Кобзарські сезони Волині», «Я там, де є благословення». Лауреат різних премій. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео