За зберігання зброї та набоїв – кримінальна відповідальність

Незаконне зберігання зброї, набоїв, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. Хтось це розуміє й добровільно здає небезпечні предмети, а хтось продовжує переховувати їх у власних помешкання, сподіваючись уникнути відповідальності.

82 набоя калібру 7,62 мм добровільно видав поліцейським бережанщини тернополянин. За словами чоловіка, він їх знайшов в обласному центрі. Знахідку в громадянина вилучили й направили в НДЕКЦ для проведення експертизи. Версію про походження набоїв поліцейські перевіряють, повідомляє «Досьє 102».

Не таким свідомим виявився уродженець Вінницької області, який уже тривалий час проживає на Шумщині. Односельчани кажуть, що відколи він у них поселився, почастішали крадіжки. На привласненні чужого не раз ловили нового сусіда. За свої діяння чоловік вже був судимий.

Коли селом знову прокотилася серія крадіжок, поліцейські запідозрили у їх скоєнні приїжджого. Провели санкціонований обшук за місцем проживання. Краденого не виявили, натомість знайшли 7 набоїв калібру 5,45 мм. Набої поліцейські вилучили та відправили на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 ККУ – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео