Тернопільські бізнесмени підробили документи – сплатять штраф

28 справ про порушення митних правил на загальну суму понад 7 млн. грн. лише у березні порушили на Тернопільській митниці Державної Фіскальної Служби (ДФС). 

-В одній адміністративній справі вилучили товарів на понад 294 тисяч гривень, - уточнили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

За звітний період уже розглянули 9 справ про порушення митних правил і притягнули до відповідальності низку осіб. Вони будуть змушені сплатити штрафи - загалом 1 млн. 375 тис. грн.

-Чотири справи про порушення митних правил - на суму понад 204 тисячі передали до суду, - продовжують фахівці. - Водночас у суді винесли одну постанову про застосування адміністративного стягнення. Йдеться про штраф і конфіскацію на суму 37 тисяч гривень.

До органів досудового розслідування, кажуть на митниці, направили 6 повідомлень про кримінальні правопорушення. П’ять із них містять ознаки злочину, передбаченого ст. 358 Кримінального Кодексу України (ККУ) – «підробка документів». За цими фактами відкрили кримінальні провадження.

- Ще одне повідомлення містить ознаки злочину, передбаченого ст. 212 ККУ – «ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів», - констатують на митниці. – Звісно ж, за таке хтось має отримати покарання.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео