Тернопільський аеропорт знову запрацює?(фото,відео)

Одним із питань, розглянутих 16 квітня підчас виїзного засідання Верховної ради було відновлення тернопільського аеропорту.

Ярослава Дубневич, голова транспортного комітету зазначив, що для нього було дивним те, що аеропорт, в якому так добре збережена злітна полоса є непрацюючим, а також те, що в минулому році з виділених коштів 2,5 млн. грн. направлені не на ремонт даху, який протікає. 

Ми розуміємо, що були заборгованості по зарплаті, які потрібно було закрити, але кошти, які залишались, потрібно було направити на ремонт даху. Директор аеропорту озвучив ту мінімальну суму, яка потрібна для того, щоб аеропорт отримав систему сертифікації і зміг відновити прийом  літаків, в тому числі в вечірній час. Ця сума становить близько 85 тис. грн.

За словами голови транспортного комітету Тернопільська облрада – вони виділять кошти, а департамент міністерства посприяє тому, щоб аеропорт отримав сертифікат в максимально короткий час та мав змогу першочергово приймати літаки які не є рейсовими, а згодом залучити інвесторів та отримати статус базового аеропорту, та працювати з рейсовими літаками. 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото та відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео