Безробітні чортківчани вчилися бути здоровими

У Чортківському районному центрі зайнятості відбулося чергове засідання молодіжного клубу на тему: «Репродуктивне здоров'я — впевненість у завтрашньому дні» за участю тренера Тернопільського міського жіночого клубу “Відродження нації” Ольги Горошко.

- Людський організм - найдосконаліша цілісна система, що саморегулюється і самооновлюється. Допомагайте йому своїм здоровим, згідно з приписами природи, способом життя, і він віддячить вам гармонією духовного, психологічного та фізичного здоров'я, - звернулась Ольга Горошко до присутніх.

Учасники клубу розібрали питання сексуальних і репродуктивних прав людини, методів планування сім'ї; обговорили складові здорового способу життя, а саме: фізичну, психічну, соціальну і духовну, широко розповсюджені побутові причини виникнення хвороб: шкідливі звички, неправильне харчування, несприятливі умови праці, моральне і психічне навантаження, малорухомий спосіб життя, погані матеріальні умови, самотність, низький освітній та культурний рівень.

Увагу присутніх також було зосереджено на проблемі ВІЛ/СНІДу, теоріях походження епідемії, шляхах інфікування, стадіях протікання хвороби та профілактичних заходах, основних етапах добровільного консультування і тестування на ВІЛ.

Практичний блок був насичений цікавою та корисною інформацією. Присутні брали активну участь в рольових іграх; ділились своїми планами на майбутнє, обговорювали сімейні цінності.

- Щоб прийняти правильне рішення, потрібно спочатку продумати всі „за” і „проти”, задачі та цілі в житті, вирішити, що важливіше, і лише потім робити вибір. Проаналізуйте власний шлях до здоров’я та зробіть перші кроки, - порадила присутнім Ольга Горошко. – Адже здорова людина проявляє життєву активність, має високу працездатність, прагне до самовдосконалення та самореалізації, досягає успіхів.

Вибір читачів за тиждень

Відео