Велопокатушки по-тернопільськи (фото)

Цими вихідними у «файному» місті провели нічний велосипедний квест – за 2,5 години учасники змагання повинні були відвідати 69 цікавих місць у Тернополі.

За слова організатора Павла Лотоцького, ідея квесту виникла минулого року, коли спільнота «Тернопільські велопокатушки» бажала розпочати новий сезон з якогось мініатюрного змагання у Тернополі. Запозичили ідею нічних пригодницьких змагань «Терен», які організовують Міша Онишків та Назар Михайлишин, зробили невеликий план квесту із загадками та історичними завданнями. Тоді долучилось 13 команд.

- Цього ж року ми спростили завдання: учасники отримали маркування точок - без загадок, лише відмітки маркером на карті, однак збільшили їх кількість - до 69. При цьому ми зробили їх не у "стандартних" екскурсійних чи історичних місцях, а у таких, про які навіть багато тернополян не здогадуються, - розповідає Павло.

Формат велосипедного квесту — міні-рогейн. Команді з 2-3 осіб видавали карту з позначеними КП, на звороті якої розташовувались фото КП, та окремо додали легенду карти з поясненням, що це власне за точка: хрест/меморіальна дошка/одиноке дерево в лісі. Завдання змагань сформулювали наступним чином: встигнути за 2,5 години відвідати якомога більше КП, на кожному з яких необхідно було зробити фото, аби організатори могли з впевненістю зареєструвати, що команда там побувала. 

Після квесту, були посиденьки в лісі – досить давня традиція відпочинку для "Тернопільських Велопокатушок".

- По закінченню більшості наших дійств ми збираємо бажаючих, робимо у найближчому лісі табір з багаттям, палатками, туристичною кухнею і, по можливості, з гітарою. Останні рази, коли ми почали робити наші дійства разом з "теренівськими" хлопцями, у них з’явилась ще й традиція на таборі трохи навчати людей поведінки у походах, - зазначив організатор.

Щодо особистистих вражень, ділиться Павло, відгуки від учасників, від організаторів, від спонсорів перевищили всі очікування.  Людям дуже сподобалось і вже мимоволі потроху думається про наступний квест, як його зробити більш цікавішим та досконалим.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео