Основним експортером на Тернопіллі є "СЕ Борднетце-Україна"

5050 електронних митних декларацій учасників зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) оформили від початку року працівники Тернопільської митниці Державної Фіскальної Служби (ДФС).

Серед них: 2065 – імпортних, 1798 – експортних і 1187 – інших митних декларацій. І це - на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

На експорт також йшли овочі та олія

- Загальний товарообіг області за підсумками січня-березня цього року склав 118,6 млн доларів США, - уточнюють фахівці. - Зокрема, імпорт сягнув 61 млн дол., а експорт – 57,7 мільйона.

Основними товарами, що йшли на експорт, були:

- електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів як продукти переробки на митній території тощо) – 62% від загальної частки експортованих товарів;

- деревина і вироби із неї – 5%;

- продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний) – 3%;

- олії рослинного походження – 3%;

- меблі, освітлювальні прилади – 3%;

- інші товари – 24%.

Імпортували добрива і морожену рибу

Натомість на Тернопілля, як повідомили на митниці, імпортували переважно:

- електроустаткування (проводи і арматуру ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо) – 37% від загальної частки імпортованих товарів;

- полімерні матеріали, пластмаси (сировина для виробництва поролону, пластмасові вироби) – 12%;

- механічне обладнання – 11%;

- рибу свіжоморожену – 6%;

- добрива мінеральні – 5%;

- інші товари – 29%.

Зважаючи на поданий вище перелік, можна зробити висновок, що обсяги експорту та імпорту в нашому краї – майже однакові. Причому основним підприємством, що постійно і ефективно здійснює зовнішньоекономічну діяльність є ТОВ "СЕ Борднетце-Україна" - виробник кабельно-провідникової продукції для концерну "Фольксваген". Нагадаємо, незабаром цей інвестор планує ввести в дію ще один завод із виробництва проводки до автомобілів. Підприємство працюватиме на базі колишнього «Агромашу» і забезпечить роботою щонайменше 1500 жителів Чорткова («Терен» писав про це ТУТприм.).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. Довідкову інформацію про ТОВ "СЕ Борднетце-Україна" можна знайти ТУТ.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео