Тернопільських студентів навчатимуть безпекознавства та інтелектуальної власності у Польщі

Кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ спільно з польськими колегами організовують безкоштовну літню школу у Польщі.

За ініціативи кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ та за сприяння польських університетів тернопільські студенти мають можливість пройти безкоштовне тижневе навчання у літній школі, яке відбуватиметься у Польщі. Все що потрібно для участі – виявити бажання продовжити навчатися на магістратурі кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ.

За словами завідувача кафедри професора Володимира Мартинюка, це не просто перша школа в історії університету, вона – перша в Україні. Оскільки зараз наша держава активно рухається до Європейського союзу, кожна сфера життєдіяльності і напрям роботи має інтегруватись відповідно до західних тенденцій.

- Ми організовано прибуваємо до Польщі у місцевий навчальний заклад. До обіду студенти будуть слухати лекції польських й українських викладачів з актуальних проблем фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності, а після обіду буде організована культурно-пізнавальна програма, під час якої учасники літньої школи зможуть ознайомитися з історією, культурою, традиціями польського краю. Проживатимуть студенти у гуртожитках польського навчального закладу  –  розповідає професор Володимир Мартинюк.

Мета школи – ознайомлення учасників з успішним досвідом ЄС у сфері економічної безпеки та інтелектуальної власності, обговорення можливостей його адаптації та окреслення шляхів його імплементації в Україні відповідно до євроінтеграційного вектору її розвитку.

- У даному випадку ми поєднуємо освітню, наукову, навчально-виховну діяльність нашої кафедри з діяльністю навчальних закладів польських вузів-партнерів, – зазначає професор Володимир Мартинюк.

Студенти матимуть змогу послухали лекції польських викладачів, дізнатись міркування і бачення спеціалістів щодо ситуації в Україні. У програмі школи планують обговорити такі основні питання: угода про асоціацію між Україною та ЄС: аспекти безпеки, досвід ЄС в управлінні системою економічної безпеки та його використання в Україні, економічна безпека підприємств України та ЄС, основи права інтелектуальної власності Європейського Союзу, напрямки діяльності Всесвітньої організації інтелектуальної власності.

Додаткову інформацію можна отримати на кафедрі фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету, за телефоном –  0668061669 (доцент Якубівська Юлія Євгенівна). E-mail: school.pl.ua@gmail.com

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео