Державні кошти не потраплять до Лановецького району?

Розхвалений владою фонд регіонального розвитку фінансуватиме у 2016 році тільки один об'єкт на території Лановецького району - реконструкцію біологічних очисних споруд в місті Ланівці Тернопільської області продуктивністю 800м.куб/добу.

Загальна вартість такого проекту – майже 7 млн.грн., де 699,651 грн. передбачено місцевими бюджетами, а решта має надійти з Києва.

В той же час, інші райони Тернопільщини не такі обділені.

Наприклад, у Бережанському районі найімовірніше профінансують 16 об'єктів, у Гусятинському, Збаразькому, Зборівському - по 5. Є також райони, де не пройшов регіонального відбору жоден об'єкт.

Причиною такого стану справ може бути непідготовленість об'єктів для того, щоб їх можна було фінансувати за рахунок коштів держбюджету, неактуальність чи невміння відстояти позицію району перед відповідною комісією.

В будь-якому випадку, відповідальність за відсутність державного фінансування на об'єкти району несе безпосередньо голова Лановецької РДА.

Зазначимо, що на поточний рік з фонду регіонального розвитку виділено 93, 6 мільйонів гривень, що приблизно на 5 мільйонів менше, ніж у 2015 році. Для порівняння, в сусідній з нами Волинській області у 2016 році оперують сумою в понад 160,5 млн. грн.

Нагадаємо, що у минулому році в Лановецькому районі за державний кошт здійснили ремонт даху у музеї «Молотківська трагедія» та реконструювали каналізаційну мережу та каналізаційну насосну станцію на вул. Незалежності в м. Ланівці.

Вибір читачів за тиждень

Відео