Тернопільські депутати - проти торговельних зв’язків із Росією (фото)

Політичне звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України ухвалили на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 21 квітня.

У цьому документі депутати вимагають припинення торговельних зв’язків із країною-агресором, тобто Росією. Окрім того, наших політиків не влаштовує перебування російських підприємств на території України.

- Із такою пропозицією до нас зверталися представники громадських організацій, - нагадав міський голова Сергій Надал, який доповідав із цього питання.

Власне, виступати йому і не довелося. Депутати погодилися підтримати звернення без озвучення і обговорення, адже із текстом уже були знайомі.

Цитує текст звернення повністю: «Враховуючи широкий суспільний резонанс, численні звернення громадських організацій і тернополян із вимогою заборони діяльності організацій усіх форм власності, власники та співвласники яких мають російське або офшорне походження, звертаємося щодо невідкладного прийняття загальнодержавного рішення про розірвання всіх торгівельних зв'язків з країною-агресором Росією.

Російські компанії досі контролюють стратегічно важливі українські ринки і використовують цей контроль як інструмент не тільки економічного тиску, а й посилення збройної агресії. Кошти, зароблені цими компаніями, повністю або частково виводяться за межі України.

Серед таких компаній: так звані «українські» лотереї, а саме: лотерея «Патріот», власником якої є Олег Бойко, російський мільярдер, власник лотереї РФ «Победа», спрямованої на підтримку російської армії, «МСЛ», власником якої є російський мільярдер Міхаіл Фрідман, «Українська Національна Лотерея» - офшорна компанія з Віргінії, мобільний оператор МТС та інші, які «зливають» інформацію ФСБ РФ, банки: «Альфа-Банк», «Сбербанк», «ВТБ-банк», «Русский Стандарт», «Перший Інвестиційний Банк», діяльність яких сприяє знеціненню гривні, страхові компанії «Інго-Україна», «Провідна», «Альфа-Страхування», ФМ- радіостанції: «Радіо-шансон», «Радио-пятница», «Русское радио», «Наше радио», компанія «Мегаполіс» - монополіст на ринку продажу тютюнових виробів, а також фірмові магазини та заклади російських брендів. На жаль, цей перелік можна продовжувати.

Вважаємо, що така ситуація є потенційним важелем уряду РФ для дестабілізації ситуації в Україні. В зв'язку із лояльним ставленням нашої держави до ведення бізнесу країною-агресором на нашій території, ми не тільки не захистимо країну від іноземного вторгнення, але й стаємо причетними до вбивств наших героїв на Сході країни.

Україна має нарешті визначитися щодо ставлення до Росії, що є країною-агресором. Наша головна вимога - категорична заборона функціонування російського бізнесу в Україні та націоналізація часток, якими володіють російські інвестори та офшорні компанії у стратегічно важливих підприємствах.

Звертаємось до Вас з проханням оприлюднити повний перелік підприємств з російським та офшорним походженням капіталу та вжити заходи і прийняти принципове рішення про перебування російських підприємств на території України».

Нагадаємо, «Терен» передбачав таку можливість (читайте ТУТ – прим.).

Нагадаємо, на сесії депутати планують ухвалити понад 200 питань. Засідання триває. Про те, що депутати вже ухвалили, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео