Тернополянин Роман Ляхович – уже не депутат (фото)

Заяву про виключення однопартійця Романа Ляховича із фракції "Народного контролю" озвучив її голова Володимир Бліхар. Сталося це сьогодні, 21 квітня, на сесії Тернопільської міської ради.

Пан Бліхар також уточнив, що Романа Ляховича виключили і з партії. До того ж, це спричинило проблеми у депутатській комісії, що опікувалася питаннями охорони здоров’я. Тож і до її складу, за його словами, потрібно внести зміни («Терен» писав про негаразди цієї політсили докладно ТУТприм.).

Нагадаємо, Роман Ляхович - доцент Тернопільського медичного університету ім. І.Горбачевського. Після виборів 25 жовтня 2015 р. він став депутатом міської ради. Проте уже 1 лютого цього року його затримали на хабарі – 1000 доларів США. Гроші посадовець отримав від тернополянки, обіцяючи допомогти їй у працевлаштуванні на посаду лікаря в одному із медичних закладів обласної ради.

За рішенням суду, депутатові призначили штраф - 25,5 тисяч гривень, хоча за відповідною статтею йому загрожувало позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років із конфіскацією майна. У суді винесли досить гуманне рішення, бо, мовляв, Роман Ляхович щиро покаявся і активно сприяв розкриттю злочину.

До слова, сесія Тернопільської міської ради триватиме упродовж усього дня, адже у порядку денному – понад 200 питань. До того ж, на засідання завітали представники громадськості. Це значно затягнуло розгляд сесійних питань. Про усе, що відбувалося у сесійній залі і під будівлею міської ради, «Терен» розповість згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і з сайту міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео