У Тернополі заступилися за українців, яких незаконно утримують у Росії

Звернення щодо звільнення українців, яких незаконно утримують на території Російської Федерації, ухвалили на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 21 квітня.

«За» висловилися 37 обранців тернополян. Офіційний лист тепер спрямують до Президента України Петра Порошенка.

Цитуємо ухвалений документ: «Минуло два роки з моменту анексії українського Криму та початку російської військової агресії на Донбасі. За цей час, за даними МЗС України, вже майже 30 українців були викрадені і незаконно утримуються Росією за сфабрикованими справами.

Режисер Олег Сенцов, активісти Олександр Кольченко, Хейсер Джемілєв, Микола Карпюк, Ахтем Чийгоз, Юрій Ільченко та інші патріоти України перебувають у СІЗО, в’язницях і колоніях РФ. Але ставши заручниками Кремля, вони не зламались і продовжують боротьбу. Символом цієї боротьби стала українська льотчиця Надія Савченко.

Її, як це сталося раніше із Олегом Сенцовим, Олександром Кольченко, Геннадієм Афаасьєвим, Олексієм Чирнієм, Юрієм Солошенко, Валентином Виговським, Хейсером Джемілєвим, Олександром Костенко та іншими громадянами України – засудили, нехтуючи усіма принципами правосуддя.

22 роки в’язниці за незаконним вироком по справі Савченко – чергова демонстрація кричущої неповаги Російської Федерації до прав людини та принципів справедливості.

Ми, депутати Тернопільської міської ради, висловлюємо слова підтримки українським патріотам, які перебувають у тюрмах на території РФ і продовжують незаконно утримуватись державою-агресором. Ця тема у світі не має замовчуватись!

Тернопільська міська рада солідарна із міжнародною спільнотою і всім цивілізованим світом та вимагає від Російської Федерації негайного звільнення українців, які були нелегально затримані і викрадені з території України державою-агресором. Їх судили і судять лише тому, що вони чинили опір анексії Криму і збройній агресії РФ проти України.

Ми звертаємося до міжнародного співтовариства – підтримати «Пропозицію списку осіб, відповідальних за незаконне утримання Надії Савченко» та посилити санкції проти Російської Федерації.

Слава Україні!»

Про те, що відбувається на сесії міської ради читайте також ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео