Нелегальні мігранти з Тернополя очікують видворення на Волині

Двох нелегальних мігрантів, яких міграційники за сприяння співробітників відділу контрозвідки Управління СБУ виявили на Тернопіллі у березні, помістили у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців, які незаконно перебувають в Україні. Там порушники перебуватимуть, допоки їх не видворять з нашої країни.

Обоє іноземців – колишні студенти одного з тернопільських навчальних закладів. Один із них громадянин Народної Демократичної Республіки Конго, інший – Нігерії. З вишу парубки були відраховані й мали впродовж місяця покинути України, однак не зробили цього, порушивши міграційне законодавство, повідомляє «Досьє 102».

Відтак посадові особи міграційної служби області прийняли рішення про їхнє примусове повернення. Коли ж і цю законну вимогу порушники проігнорували, міграційна служба звернулася до суду із позовом про їхнє видворення, який Феміда, зваживши на усі надані докази, задовольнила.

- Іноземні громадяни, не залежно від підстав їхнього прибуття в Україну, зобов’язані дотримуватися нашого законодавства, порушники ж нестимуть відповідне покарання, – зауважує заступник начальника УДМС-начальник відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції Тетяна Мулик.

Нагадаємо, що у березні на Тернопіллі проходили оперативно-профілактичні заходи, у ході яких було виявлено 24 нелегальних мігрантів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео