Тернополяни нарікають на загазованість вулиці Франка (фото)

На нестерпні умови проживання через надто активний рух транспорту нарікають мешканці вулиці Івана Франка.

У міській раді кажуть: спробують зарадити тернополянам, якщо це дійсно можливо.

Внаслідок вібрації у стінах будинків виникають тріщини

Тернополяни хочуть, аби одну із доріг у центральній частині міста зробили пішохідною або принаймні заборонили там їздити частині авто. Люди кажуть, що не мають спокою ані вдень, ані вночі. Кореспондент «Терену» перевірив це і пересвідчився: дорогою дійсно весь час на швидкості мчать машини, які «зрізують» собі шлях із вулиці Богдана Хмельницького через Франка і Коперника – просто на Руську. До того ж, через брак парковок у місті чимало тернополян, які працюють у центральній частині обласного центру, залишають авто уздовж тротуарів (див. фото – прим.

- Вулиця Івана Франка - старої забудови. За своїми параметрами вона не забезпечує вимог державних санітарних норм щодо шумового, вібраційного і газового забруднення, а також – безпеки руху пішоходів, - розповів на сесії мешканець вулиці Орест Худик. - Інтенсивність руху транспорту складає 350 одиниць на годину. Навіть при зачинених вікнах через шум моторів неможливо заснути. Провітрити кімнати - також. При відкритому вікні навіть не чутно телевізора.

Тернополяни написали вже не одну скаргу у різні інстанції. Оскільки на ці численні прохання ніхто не реагує, люди погрожують активними акціями спротиву.

- Ширина тротуарів місцями – 0,6 метра, - додає пан Худик. – Зрештою, і ширина дорожнього полотна не відповідає нормам для магістральної дороги. Внаслідок вібрації у стінах будинків виникають тріщини. Наше житло руйнується!

У міській раді підготують ґрунтовну відповідь

Як виявилося, на в’їзді у вулицю Франка є дорожній знак, який встановлює там обмеження руху у нічний час. Проте водії на нього зазвичай не звертають уваги. Утім, контролювати дотримання правил руху повинні патрульні поліцейські, а не міська рада, нагадав міський голова Сергій Надал.

- Ми доручимо управлінню житлово-комунального господарства міської ради опрацювати це звернення, - каже він. - Більше того, слід опрацювати звернення мешканців сусідніх будинків, сусідніх вулиць. Якщо завтра у нас кожен будинок і кожна вулиця буде вважати себе непроїзною, ми дійдемо до того, що пересуватися Тернополем доведеться на гелікоптерах.

Мер запевнив Ореста Худика, що йому незабаром нададуть ґрунтовну відповідь. Якщо перекрити рух транспорту на вулиці Франка дійсно можна, то це, мовляв, буде зроблено.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео