Агро-новини 23 квітня

Новини аграрного сектору.

Середня ціна на молоко становить 10 тис. грн/т.

Середня ціна у березні на молоко рідке оброблене становила 10 тис. грн/т.

Молоко рідке оброблене (пастеризоване, стерилізоване, гомогенізоване, топлене, пептізоване) у березні 2016 р. виробники продавали у середньому по 10078,12 грн/т, пише прес-служба Державної служби статистики України.

Ціна 410,05 грн/т більше, ніж у лютому 2016 р.

«У порівнянні з березнем 2015 р., ціна збільшилася на 28,7% або на 2245,48 грн/т», - сказано у повідомленні.

Фермери відкрили «ягідний сезон» в Україні.

Фермери України на цьому тижні почали відвантажувати перші партії суниці садової з теплиць, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Сезон реалізації цієї продукції стартував на два тижні раніше, ніж у попередньому році.

Продаж тепличної суниці в Україні ведеться за цінами у межах 80-100 грн/кг. Перші партії цієї продукції у минулому сезоні пропонувалися у середньому по 130 грн/кг, тобто на третину дорожче, ніж сьогодні.

Розпочати сезон з більш низьких цін фермери сьогодні змушені через низький попит на цю продукцію. Так, основним каналом збуту суниці для українських тепличників у попередньому році був Крим, у той час як на внутрішньому ринку попит був досить стриманим. На сьогодні інтерес до суниці всередині країни залишається невисоким, а через торгову «блокаду» Криму, що діє з вересня минулого року, вести продаж у цьому напрямку не можливо.

Кукурудза здорожчала на 230 грн/т.

Ціни на кукурудзу перейшли у зростаючий тренд і додали 200-230 грн/т на умовах поставки EXW-елеватор та 100 грн/т на умовах поставки СРТ-порт, повідомляє прес-служба Аграрного союзу України.

Підставою для такого зростання було суттєве зростання експортних цін та деяке зростання світових цін ще позаминулого тижня. Минулого тижня темпи зростання світових та експортних цін зросли: на умовах поставки FOB ціни збільшилися на $5-6/т під впливом суттєвого зростання світових цін.

«Біржові котирування американської кукурудзи на Чиказькій товарній біржі (СВОТ) збільшилися на $7,25/т. Підтримку цінам надає інформація про посуху у Бразилії та високі темпи експортного продажу», — сказано у повідомленні.

Також додається, що огляду на сьогоднішні тенденції світових та експортних цін прогнозується подальше зростання внутрішніх цін в Україні.

 Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео