У Тернополі провели загальноміську толоку (фото)

23 квітня у Тернополі пройшла Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!», або ж «Let’s do it, Ukraine». Організатором заходу у нашому місті є ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто».

Прибирали у Тернополі у п’ятьох локаціях: парк за  11 корпусом ТНЕУ, вул. Львівська, річка Рудка (за 4-м училищем), ліс «Подоляни», білецький міст, і річка вздовж  провулку Цегельний. Прибирання на останній - було вперше в рамках цієї акції. Інструменти, рукавички та мішки для сміття учасникам надавалися організаторами акції.

-Метою заходу є: формування екологічної культури, дбайливе ставлення до довкілля, правильне поводження з відходами, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку, - розповідає одна з організаторів, Юлія Янчиська.

Багаторічний досвід показує - українцям дуже близькі проблеми навколишнього середовища. Вони готові долучатися до прибирань та інших соціальних активностей. Також ,до участі в акції приєдналося багато державних та комунальних структур, громадських організацій ,студенти, громадяни та волонтери.

-Цього року я готувала ділянку у  "провулок Цегельний", він дуже засмічений. Ця локація розташовується поблизу ринку, тому досить часто підприємці викидають сміття саме сюди. Тут протікає річка і є джерело де люди набирають воду, тому дуже важливо щоб ця територія залишалась чистою,-коментує Юлія Янчиська.

Приємною несподіванкою стало те, що прибирати ділянку біля «Орнави»  прийшли працівники магазину «Кишеня майстра». Вони організовано зібрались та приєднались до прибирання.

-Знаєте, я мрію про той день, коли із гордістю скажу про Україну: Це - найкраще місце для життя і для роботи! І люди тут - найкращі господарі, найгостинніші і найдобріші! - пояснює свою присутність один із волонтерів.

-Ми долучались як могли, і реально завдяки нашим силам ми впорались швидко. Не варто забувати вислів, що «Чисто не там де прибирають,а там де не смітять!» - прокоментував працівник магазину «Кишеня майстра».

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео