Степан Барна пояснив, для чого привозив іноземні делегації в Тернопіль

Понад 30 делегацій із різних країн світу відвідали Тернопільщину у 2015 році. А з початку 2016 – в області вже побувало 17 іноземних груп.

Керівник краю Степан Барна пояснив результати таких частих візитів під час звіту роботи за рік.

- Вперше за всю історію області ми відкрили її для інвестицій, - каже він. – І найбільше мені сподобалась розмова з послом Японії напередодні відкриття підприємства в Чорткові. Представники іноземної компанії не знайшли труднощів з боку влади для початку бізнес-співпраці.

Степан Барна наголосив, що в області позитивне сальдо експорту, на відміну від інших областей, які потерпають від втрати російських ринків.

- Показника позитивного сальдо у 6% в експорті ми досягли завдяки відкритті ринків збуту Ірану, Індії та Китаю, - продовжує він.  – У той час, коли Дніпропетровська (-40%) та Київська області (-30%) суттєво знизили показники експорту.

У планах керівника Тернопілля – залучити цьогоріч близько 50 млн. доларів від спільних проектів з США.

До слова, активну участь у проведенні зустрічей із іноземними делегаціями донедавна брав радник Степана Барни Тарас Демкура. Він  зняв із себе такі повноваження 11 квітня. Про це повідомили на офіційній сторінці Тараса Демкури у Facebook. Причину він пояснює звільненням місця для більш гідної кандидатури.

«Деякий час назад згодився допомогти на громадських засадах керівництву області певним 20-річним досвідом, набутим в партнерстві з міжнародними компаніями, з якими співпрацюю вже більше 20 років.
Десь був почутий, десь ні, але робив все від мене залежне, щоб створювати сприятливий інвестиційний клімат, налагоджувати партнерскі та дружні відносини з представниками бізнесу багатьох країн, влади та громадськості. Готовий і надалі продовжувати співпрацю зі всіма зацікавленими, але вже тільки на правах віце-президента міжнародної торгової палати ICC UKRAINE» - йдеться у повідомленні.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео