В Тернополі запрацює оновлена громадська рада

Сьогодні пройшло перше засідання громадської ради при Тернопільській ОДА. 

Відбувалося обрання лічильної комісії нової ради, а також проходило обговорення порядку денного.

На розгляд винесли такі питання:

Про обрання лічильної комісії;

Про обрання голови установчих зборів;

Про обрання секретаря громадської ради;

Звіт голови попереднього скликання;

Про обрання нового складу громадської ради.

Федорейко Валерій Степанович голова установчих зборів зазначив, що на разі прийнято і затверджено 22 громадські організації у складі громадської ради. Вчасно подали документи на вступ 24 ГО, проте 2 з них зняли свою кандидатуру в процесі підготовки документів. Ще 8 організацій чекають затвердження громадської ради, яке відбудеться на наступному засіданні.

Керівника громадської ради оберуть та затвердять вже тоді, коли буде оголошено повний склад ради.

- Ми як адміністрація готові до професійного діалогу, готові розглядати усі пропозиції у подальшій роботі громадської ради, - зазначив Заступник голови ТОДА Юрик.

Довідка:

Громадська рада - це постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Діяльність громадської ради керується Конституцією та Законами України, указами Президента України і постановами  Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції  та законів, актами Кабінету Міністрів України, а також Положенням про громадську раду.

Громадська рада повинна створити належні умови для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, здійснювати громадський контроль за діяльністю органів виконавчої влади, а також сприяти врахуванню органом виконавчої влади громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео